Lizbon'da TÜBİTAK ve FCT İkili İşbirliği Proje Toplantısı

Bölümümüz araştırma görevlilerinden Araş. Gör. Barış Tekin TEZEL, doktora bursiyeri olarak görev aldığı TÜBİTAK ve Portekiz Bilim ve Teknoloji Vakfı (FCT) tarafından desteklenen, “AgentDSM-Eval: Çok-Etmenli Sistem Alana-Özgü Modelleme Dilleri için bir Değerlendirme Çerçevesinin Geliştirilmesi” başlıklı, Türkiye-Portekiz ikili işbirliği projesi (TÜBİTAK proje no: 115E591, FCT proje no: TUBITAK/0008/2014) kapsamında 24 – 29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Lizbon’da Lizbon Yeni Üniversitesi (Universidade NOVA de Lisboa) Enformatik Bölümü’nde gerçekleştirilmiş olan toplantılara katılmıştır.

Yapılan toplantılarda Çok-Etmenli Sistemleri için geliştirilmiş Alana-Özgü Modeleme Dilleri, Çok-Etmenli Sistem Alana-Özgü Modelleme Dilleri ve Alana-Özgü Diller için var olan Değerlendirme Çerçeveleri, Görsel Notasyonların Oluşturulması ve Kullanılabilirlik Temeli Alana-Özgü Dil Geliştirilmesi konularında karşılıklı fikir alışverişi sağlanmıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.