Uluslararası ve Ulusal Değişim Programları

Bölümümüzün Hochschule Kaiserslautern (University of Applied Sciences, Zweibrücken, Almanya) ve University of Antwerp ( Antwerp, Belçika) ile iki Erasmus anlaşması bulunmaktadır. Hochschule Kaiserslautern’nin eğitim dili Almancadır. University of Antwerp ‘in ise %30 İngilizce %70 Flemenkçedir

Değişim programları kapsamında:

  • Bir lisans öğrencimiz Erasmus programı kapsamında, 2017 yazında (Temmuz-Eylül) büyük bir internet hizmet sağlayıcının Hamburg ofisinde staj yapmak üzere kabul edilmiştir.
  • Bir yüksek lisans öğrencimiz Erasmus programı kapsamında, 2016 yazında (Haziran-Ağustos) Portekiz merkezli bir şirkette staj yapmak üzere kabul edilmiştir.
  • Bir öğretim üyemiz Almanya’da Erasmus anlaşmalı bir bölümde ders vermiştir (2016 Haziran).
  • Erasmus anlaşmamız bulunan Alman üniversitesinden bir lisans öğrencisi bir yıl bölümümüzde eğitimine devam etmiştir (2014-15).
  • Bir lisans öğrencimiz, İspanya’da Erasmus anlaşmalı ve eğitim dili İspanyolca olan bir bilgisayar bilimleri bölümünde (University of Jaén, Dept. of Computer Science) bir öğretim yılı boyunca eğitimine devam etmiştir (2013-14).

Ayrıca Farabi değişim programı kapsamında bir öğrencimiz 2016-17 Öğretim yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etmek üzere kabul edilmiştir.

Ayrıntılı bilgi için: http://international.deu.edu.tr

Değişim Programı Koordinatörleri
Erasmus Programı Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Barış TEZEL
Farabi Programı Koordinatörü: Prof. Dr. Emel KURUOĞLU KANDEMİR
Mevlana Programı Koordinatörü: Doç. Dr. Resmiye NASİBOĞLU