Hakkımızda

2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan Bilgisayar Bilimleri Bölümü, öğretim faaliyetine 2012-2013 öğretim yılında başlamıştır. Deneyimli akademik kadrosu tarafından tasarlanan zengin öğretim planıyla, bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen ve çalışma hayatına hazır bilgisayar bilimi uzmanları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Vizyonumuz; Üst düzey eğitimi, özgün araştırmaları, yaratıcı faaliyetleri ve topluma hizmeti ile ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve lider bir bölüm olmaktır. Eğitim kültüründe başarı ve profesyonellik hedefleri ön planda yer almaktadır.

Misyonumuz; Üniversite ve Fakültemiz amaçları doğrultusunda eğitim, araştırma ve danışmanlık etkinlikleri vererek, tasarlayacağı projelerle toplumunun gelişimine katkı sağlamaktır. Öğrenci kalitesini artırmak, sürekli bilim dünyasındaki gelişmelere yönelik araştırmalar yapmak, ders programlarını yenilemek temel hedeflerimiz arasındadır.

Bölüm mezunlarının eğitimleri süresince edindikleri bilgi, beceri ve deneyimlerle, çeşitli sektörlerdeki kuruluşların bilgi teknolojileri, yazılım geliştirme, araştırma-geliştirme, mühendislik, sistem ve süreç analizi alanlarında başarıyla çalışabilmelerinin yanı sıra; çeşitli akademik kurumlarda bilimsel araştırmalar yapabilecek ve mesleki gelişimlerine bağımsız çalışmalarla devam edebilecek akademisyenlik donanımına; değişen toplum ihtiyaçlarına cevap veren öncü ve yenilikçi şirketleri kurabilecek altyapıya sahip olmaları amaçlanmaktadır.

İlk olarak 2012 ÖSYS’de MF-1 puanıyla ve 47 öğrencilik kontenjanının tümünü doldurarak eğitim öğretim faaliyetine başlayan bölüm, sonraki senelerde (2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019) de tüm kontenjanını doldurmuş; 2019 yılı itibariyle bölüm kontenjanı SAY puan türünde 60 öğrenciye yükseltilmiştir. Ayrıca 2 kontejyanda okul birincilikleri için ayırılmıştır. Dolayısyla toplam kontejyan 2019 yılı itibariyle 62 öğrencidir.

Son yıllarda senede yaklaşık olarak 20-25 öğrenci yatay geçiş ve dikey geçişle bölümümüze gelmektedir.

Bölümde halihazırda, 27’ü İngilizce hazırlık okuluna devam etmekte olan toplam 251 öğrenci kayıtlı olarak lisans öğrenimlerine devam etmektedir. Ayrıca bölümün 2016, 2017 ve 2018 yıllarında verdiği mezun sayıları sırasıyla 13, 17 ve 17, toplamda 47 öğrenci olarak gerçekleşmiştir.

Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans Programı, Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2014-2015 öğretim yılında %30 İngilizce eğitime başlamıştır. İlk mezunlarını 2017 yılında vermiş ve mevcut durumda kayıtlı öğrencilerimiz ile çalışmalarına devam etmektedir.

Bilgisayar Bilimleri Doktora Programı, Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2019-2020 öğretim yılında %100 İngilizce eğitime başlamıştır.

DEÜ Bilgisayar Bilimleri Bölümü, 2019-2020 dönemi tanıtım sunumuna buradan erişebilirsiniz.