2012-2013 Öğretim Yılı Güz döneminde lisans eğitimine başlayan Bilgisayar Bilimleri Bölümünde eğitim dili %100 oranında Türkçedir ve sadece örgün öğretim programı uygulanmaktadır.
Mezunlarımızın Uluslararası Diploma Eki Etiketi almasını sağlayacak ve Bologna süreciyle uyumlu şekilde ve ulusal / uluslararası çapta deneyim sahibi akademik kadrosu tarafından tasarlanan lisans programımız, dört yıllık (8 dönem) bir süreçte alınması gereken dersler 240 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) kredisinden oluşmaktadır.
Bilgisayar Bilimleri Bölümü Lisans Programı, bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen ve çalışma hayatına hazır profesyoneller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda öğrencilerin başta Bilişim Sistemleri, Yazılım Geliştirme, İstatistiksel Analiz, Esnek Hesaplamalar, Veri Madenciliği, Bulanık Mantık, Yapay Zeka, Yönetsel Bilişim Sistemleri, Veri Bilimi, Zeki Sistemler ve Yöneylem Araştırması gibi öncelikli alan ve konular yanında, Matematik, İstatistik, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği gibi disiplinlerde kapsamlı bilgi ve beceri sahibi olacakları bir yapıdadır.
Dönem başına 30 AKTS kredi yüküyle tasarlanmış program, bir bitirme projesi ve bir yaz stajı dahil zorunlu ve seçmeli dersler içermektedir.
Öğrencinin 4 yıllık bu programdan mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Bilgisayar Bilimleri lisans derecesi, öğretim programında yer alan tüm dersleri başaran, 32 iş günü süreli stajını ve bitirme projesini başarıyla tamamlayan, minimum 240 AKTS kredisi şartını sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 olan öğrencilere verilir.
Programdan mezun olan öğrencilerin, özel şirketler veya kamu kurumlarının başta Bilgi Teknolojileri, Yazılım, Bilgi İşlem, Veri Analizi, Proje Geliştirme ve Araştırma Geliştirme gibi bölümlerinde aranan teknik personel olarak istihdam edilebilmeleri yanında, ilgi alanları doğrultusunda akademik kurumlarda bilimsel araştırmalar yapabilecek, gelişen teknolojilere paralel olarak değişen toplum ihtiyaçlarına cevap veren öncü şirketleri kurabilecek bilgi ve beceri altyapısına sahip olmaları amaçlanmaktadır.